Historie

Op 13 december 1921 is de Hillegersbergsche Houthandel opgericht. De oorsprong van het bedrijf ligt in de verkoop van grenen- en vurenhout. Later is daar het hardhout en plaatmateriaal aan toegevoegd. Vanaf 1982 is het bedrijf gestart met de verkoop en bewerking van gevelbekleding van onder andere Trespa, Ornimat, Rockpanel en Werzalit.

Tot het jaar 2000 opereerden wij vanuit de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg, maar moest daar weg vanwege bouwplannen van de gemeente op het bedrijfsperceel. Daarop volgde een verhuizing naar de Rotterdamse Abraham van Stolkweg. Wij waren toen nog een werkmaatschappij onder de paraplu van Blees&Kluyver’s Houtimport en werden in 2001 samen met onze zusterbedrijven verkocht aan de bij deze gelegenheid opgerichte DPW Van Stolk Holding. Vervolgens vond er in 2006 opnieuw een overname plaats . Daarbij werd de Hillegersbergsche Houthandel in combinatie met enkele andere handelsondernemingen van de DPW Van Stolk Holding verkocht aan NV Deli Maatschappij.

Sinds 2007 leveren wij uitsluitend aan de hout- en bouwmaterialenhandel en hebben ons nog verder gespecialiseerd in het leveren, bewerken en adviseren van gevelbekleding. In september 2008 hebben wij onze locatie aan de Abraham van Stolkweg verruild voor een beter ingericht pand aan de Vlierbaan 15 te Capelle aan den IJssel. Om ons nog beter te positioneren als groothandel en specialist in gevelbekleding hebben wij, sinds september 2012, onze naam en huisstijl aangepast. Hillegersbergsche Gevelproducten maatwerk in gevelbekleding dekt volgens ons de lading.

M I S S I E – Waarom bestaan we?

De missie van Hillegersbergsche Gevelproducten is het op voorraad houden en distribueren van een compleet assortiment gevelbekleding, bestaande uit bekende A-merken en eigen labels. Hillegersbergsche Gevelproducten levert uitsluitend aan de hout- & bouwmaterialenhandel, waarbij zij zich vooral hebben ontwikkeld tot sterke speler in de projectenmarkt.

Hillegersbergsche Gevelproducten is méér dan alleen leverancier en biedt haar klanten naast het meest veelzijdige assortiment gevelbekleding moderne bewerkingsmogelijkheden, logistiek op maat en diepgaande expertise. Daarbij is Hillegersbergsche Gevelproducten zich steeds bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit betekent het vermarkten van verantwoorde producten, een actief CO2-beleid en het creëren van een stimulerende en sociale werkomgeving. Daarbij is Hillegersbergsche Gevelproducten een actieve en professionele partner voor al haar stakeholders.

V I S I E – Wat willen we zijn?

Hillegersbergsche Gevelproducten wil een onmisbare partner zijn voor haar klanten, die geconfronteerd worden met een steeds complexere regelgeving, toenemende werkdruk en druk op liquide middelen. Om dit te realiseren biedt Hillegersbergsche Gevelproducten nieuwe innovatieve producten en concepten, waarmee klanten tevens kunnen inspelen op de toenemende vraag uit de markt naar sneller en slimmer bouwen.

Daarnaast ontzorgt Hillegersbergsche Gevelproducten haar klanten door het actief bieden van gevelexpertise en klantgerichte logistieke – en bewerkingsmogelijkheden. Naast het assortiment en de diensten onderscheidt Hillegersbergsche Gevelproducten zich door de persoonlijke benadering van haar klanten en de flexibiliteit van het nauw betrokken (verkoop)team.