I-Facade is een flexibel achterconstructie systeem voor de geventileerde gevels. Het monteren en uitlijnen van de gevel gaat snel en eenvoudig. I-Facade is een samenspel tussen engineering en materiaal

I-Façade® is een flexibel achterconstructie systeem voor geventileerde gevels. Het monteren en uitlijnen van de gevel gaat snel en eenvoudig. I-Façade® is een samenspel tussen engineering en materialen.

Ontwerp / Engineering
Onze engineers ontwerpen en engineeren per project, met behulp van 3D-software, de complete gevelconstructie. Bij het ontwerp worden statische berekeningen en analyses meegenomen.

Detaillering
De geëngineerde gevel kan worden voorzien van alle gewenste detailleringen. De I-Façade® systematiek laat projectspecifieke oplossingen eenvoudig integreren in het totaal ontwerp.

Montage / Bewerkingsplan
De planning en assemblage wordt volkomen digitaal voorbereid en in stappen geleverd. Boor- en zaag- en montageplannen met betreffende maatvoering kunnen digitaal worden aangeleverd.

Logistieke planning
Door de systematiek van I-Façade® kan gekozen worden voor een logistiek plan, waarbij de juiste onderdelen op het juiste moment aangeleverd worden.

Opleiding / Training Academy
Trainingen en uitleg kunnen worden gegeven in ons trainingscentrum en/of op locatie. Aan de hand van mock-up opstellingen wordt er gezocht naar projectspecifieke optimalisatie.

Voordelen geventileerde gevel.

 • Langere levensduur isolatie door betere vochtregulering
 • Positief effect op de energiebalans
 • Verhoging akoestische isolatiewaarde van de gevel
 • Verlaging van de koellast.


Voordelen I-Facade

 • Product, Engineering en Planning zijn integraal onderdeel van het systeem
 • Nauwe samenwerking tussen ontwerp-, bouw- en assemblageteam
 • Maatwerk per project
 • Onderdelen zijn direct opnieuw inzetbaar en volledig recyclebaar ( Cradle to Cradle)
 • Zeer geschikt voor renovatie – en hergebruikprojecten
 • Verregaande industrialisatie en daarmee effectievere controle op het bouwproces
 • Flexibel in esthetische vormgeving en hoge mate van ontwerpvrijheid
 • I-Facade is 3-dimensionaal instelbaar en zorgt voor spanningsvrij aanbrengen van gevelbekleding

Productie
Door interne bewerkings en assemblage faciliteiten bieden wij iedere vorm van flexibiliteit. I-Façade® bestaat uit een aantal basisprincipes die per project worden uitgewerkt. Ontwerptekeningen van de klant worden als onderlegger gebruikt voor de engineering van i-Façade®.

Fixatie gaten
Tijdens de engineering worden de posities van gaten en lengtes bepaald die daarna machinaal aangebracht worden. Deze gaten kunnen direct gebruikt worden om de gevelmaterialen aan te brengen, arbeidsintensieve maatvoering op de bouwplaats zal minimaal zijn.

Onzichtbare mechanische bevestiging
Door het uitwerken van de gevel en het plaatsen van speciale mechanische bevestigers aan de achterzijde van de gevelplaat kunnen de gevelplaten snel, eenvoudig en onzichtbaar worden gemonteerd. De nadruk ligt hierbij op zoveel mogelijk industrialisatie van het proces.