Krion Solid Surface

KRION® is een stevige oppervlakte (Solid Surface) van de nieuwe generatie ontworpen door Systempool, bedrijf van de groep Porcelanosa. Het is een zeer aangenaam materiaal en gelijkwaardig aan de natuursteen. Het bestaat voor tweederde deel uit natuurlijke mineralen en een laag percentage hars met grote bestendigheid die het exclusieve bijzonderheden geeft: gebrek aan poriën, antibacteriën, degelijkheid, weerstand, duurzaamheid, eenvoudig te repareren, weinig onderhoud en eenvoudig schoon te maken. Bovendien is KRION® een materiaal dat gemaakt is naar ecologische criteria en stoot het geen vluchtige samenstellingen uit. Het voldoet aan de milieu-eisen wat betreft duurzaamheid en kan 100% gerecycled worden.

Geventileerde gevels van KRION®

De aangetoonde weerstand van KRION® tegen ongunstige weersomstandigheden, samen met de ontwikkeling van geavanceerde bevestigingssystemen, maken de toepassing van KRION® mogelijk bij het maken van projecten voor geventileerde gevels.

Zijn onveranderlijkheid t.a.v. plotselinge temperatuursverschillen, bij een hoge vochtigheidsgraad of in gebieden met een droog klimaat, maakt het tot een perfecte bekleding voor elk gebouw. Bovendien, maakt het vermogen om thermogebogen te worden van zijn onderdelen of elementen het mogelijk om welke gewenste ontwerpoptie dan ook te creëren.

Krion is verkrijgbaar in 5 diktes, iedere dikte heeft zijn eigen toepassing.

3 mm om vlak te verlijmen op een drager (vb. meubels).
2500 x 760 mm
2500 x 930 mm

6 mm voor verticaal gebruik (vb. bad omkasting, wandbekleding).
2500 x 760 mm
2500 x 930 mm
3680 x 760 mm
3680 x 930 mm

9 mm voor verticaal gebruik (vb. bad omkasting, wandbekleding).
3680 x 760 mm

12 mm voor verticaal en horizontaal gebruik
(meest gebruikte dikte, geschikt voor geventileerde gevels).
3680 x 760 mm
3680 x 930 mm
3680 x 1350 mm

19 mm voor zelfdragende toepassingen.
3680 x 760 mm

De meest gebruikte afmeting en zijn 2500 x 760 mm & 3680 x 760 mm in dikte 12 mm

Voor meer informatie over de beschikbare afmetingen per kleur kijk op www.krion.es/en/planchas

De homogene, porie loze samenstelling van Krion maakt het materiaal ook uitermate geschikt voor maatwerk toepassing op buitengevels. Organische vormen, driedimensionaal ontwerp en een materiaal wat zich uitstekend laat reinigen vormen de basis voor unieke projecten waar Krion de buitengevel heeft mogen sieren.

Driedimensionaal ontwerp.

Krion kan met een eenvoudig procedé verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden.

Optisch naadloze verlijming van de platen onderling.

Translucent: met behulp van licht worden de mogelijkheden eindeloos.

Omdat Krion een Hi-end product is wordt hierbij ook een Hi-end service bij verleend. U kunt altijd reken op een erkende Krion verwerker, thermoformeerder of gevelmontage bedrijf bij u in de buurt. Dit noemen wij het Quality netwerk.