Trespa Meteon

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, dat vervaardigd wordt met Trespa’s unieke, bedrijfseigen EBC-technologie (EBC = Electron Beam Curing). Het principe van deze technologie is het omvormen van op hout gebaseerde vezels en thermohardende harsen – onder hoge druk en hoge temperaturen – tot prachtige platen die voldoen aan de zwaarste kwaliteitseisen. Door het brede scala van kleuren, afwerkingen en texturen biedt Trespa® Meteon® fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekledingen.

Weerbestendig
Trespa Meteon is extreem weerbestendig. Zon, regen – ook “zure” regen – en vocht hebben geen invloed op het oppervlak en op de kern. Ook is het plaatmateriaal bestand tegen de UV-straling van het zonlicht. Testen op buitenexposities in Florida, in kustgebieden, in industriegebieden met zware verontreiniging en de 3000 uren Xenon-test volgens ISO 4892 hebben uitgewezen dat Trespa Meteon een kleurechtheid heeft van klasse 4-5 op de internationale grijsschaal volgens ISO 105 A 02. Dit betekent dat de kleuren meer dan tien jaar nagenoeg onveranderd blijven, zelfs onder de zwaarst mogelijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld bij sterke industriële vervuiling.

Kleurecht
Trespa Meteon panelen zijn ook bestand tegen UV stralen van het zonlicht. Testen op buitenlokaties in extreem vervuilde industriegebieden aan de kust van Florida, en 3000-uur in de Xenon test volgens ISO 4893, hebben aangetoond dat Trespa Meteon een stabiele kleur heeft volgens klasse 4-5 op de internationale grijsschaal

(ISO 105 A 02). Dit betekent dat de kleur de eerste tien jaar nagenoeg onveranderd blijft, zelfs onder de meest extreme klimaatomstandigheden, zoals een zeer vervuild industriegebied.

Slag- en stootvast
De elasticiteitsmodulus en grote trek- en buigsterkte zijn bepalend voor de hoge mate van slag- en stootvastheid van Trespa Meteon. De homogeniteit en dichtheid van de kern bezorgen het plaatmateriaal een hoge uittrekkracht voor bevestigingsmiddelen.

Gemakkelijk te reinigen
Op het gesloten, niet poreuze oppervlak vindt aanhechting van vuil nauwelijks plaats. Bij extreme omstandigheden zoals hoge luchtvervuiling en bij verontreiniging door graffiti kan de plaat, zonder gevaar voor aantasting van de kleur, met een organisch oplosmiddel eenvoudig worden gereinigd.

Alle platen zijn gereed voor montage.

Onder maatwerk in gevelbekleding verstaan wij o.a.:

  • Veelzijdige productie mogelijkheden in eigen huis.
  • Meerdere CNC machines in eigen huis waarborgen kwaliteit en snelheid
  • Maatwerk: productie aan de hand van netto afmetingen, in iedere gewenste kleur
  • Bewerkingen als zagen, frezen en boren
  • Sorteren en verpakken op maat